Hoorapparaten in Tongeren

Goed hoorcentrumOptiek Eva maakt deel uit van het goed-netwerk. Dat is een netwerk van meer dan zeventig hoorcentra in Vlaanderen die staan voor een kwaliteitsvolle dienstverlening, een uitgebreide expertise en een ongeëvenaard aanbod aan hoogwaardige hoorapparaten, onderhoudsproducten en batterijen. De leden van het netwerk versterken elkaar door kennis en ervaring uit te wisselen en te werken onder één koepel. Zo zijn hun klanten altijd zeker van de beste oplossing voor hun auditieve uitdagingen.

Uitgebreide collectie hoorapparaten

De hoorapparaten in onze uitebreide collectie onderscheiden zich door hun optimale draagcomfort, elegantie en innovatieve technologie. We werken samen met verschillende fabrikanten om je zonder beperkingen de ideale oplossing aan te bieden. Ook voor onderhoudsproducten, batterijen, gehoorbescherming en hoorhulpmiddelen, zoals radio- en televisieversterkers en deurbelsystemen, zijn wij je partner.

GRATIS HOORTEST

Om je de beste service te bieden, werken we op afspraak. Heb je interesse in een hoorapparaat? Dan spreken we een moment af waarop jij bij ons kunt langskomen voor een gratis gehoortest in onze zaak in Tongeren. Op basis van de resultaten ga je samen met onze audioloog op zoek naar het ideale hoorapparaat voor jou!

Veel gestelde vragen

Hoe weet ik of ik slechthorend ben?

Vraagt je omgeving je om de televisie wat zachter te zetten? Merk je dat je gesprekken in groep moeilijker kan volgen dan vroeger? Leiden misverstanden soms tot gênante situaties? Mogelijk heb je last van gehoorvermindering!

Hoe kan ik makkelijker communiceren met een slechthorend persoon?

  • Trek eerst de aandacht van de slechthorende alvorens je begint te praten. Je kan dit doen door eerst zijn of haar naam te noemen of op de schouder te tikken.
  • Kijk je gesprekspartner goed aan zodat die je gelaatsexpressie en mondbeeld duidelijk kan zien.
  • Beperk de gespreksafstand tot 1 à 2 meter. Wanneer je weet dat de slechthorende aan één kant beter hoort, kan je hiermee rekening houden.
  • Probeer zo goed mogelijk te articuleren en op een normale toonhoogte te praten. Spreek niet te snel en ga niet schreeuwen want dit zorgt voor extra vervorming van je stem.
  • Vermijd zoveel mogelijk achtergrondgeluiden door tv en radio uit te schakelen of zoek een rustig hoekje op.
  • Heeft je slechthorende gesprekspartner je nog niet goed begrepen, herhaal dan of kies voor een andere formulering of woordkeuze.

Kan ik gratis en vrijblijvend een hoorapparaat uittesten?

Ja, indien je een voorschrift van een neus-, keel- en oorarts meebrengt, kan je gratis en vrijblijvend één of meerdere hoorapparaten uittesten.

Tijdens de proefperiode zal je regelmatig worden uitgenodigd om je hoorapparaat bij te regelen. Na ongeveer een maand ben je in staat om te beslissen of het toestel voldoet aan je verwachtingen. Als dat zo is, helpen we je graag verder met het administratieve aspect.

Al gehoord van een audioloog?

Bij Goed werken enkel gediplomeerde gehoorspecialisten die een opleiding genoten in de logopedische en audiologische wetenschappen. Al onze medewerkers beschikken naast hun diploma als audioloog ook over een erkenning als audicien door de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de voedselketen en Leefmilieu, waardoor ze gerechtigd zijn om hoorapparaten aan te passen. Het beroep van audioloog omvat klinische audiologie, kinderaudiologie, gehoorrevalidatie, preventie en voorlichting, en de aanpassing van hoorapparaten en -hulpmiddelen. Via bijscholingen, workshops en studiedagen houden onze Goed-audiologen hun kennis steeds up-to-date.